zeewolf in korst van Guérandezout

  • Difficulty

(recept van Frédéric Lehuedé van Le Bretagne)

Voor 2:

1 hele zeewolf van 900 g

tijm, rozemarijn en laurier

vijfpepermengeling

3 kg grof zout van Guérande

Snij de vis open en verwijder de ingewanden (maar niet de schubben). Vul de vis met takjes tijm en rozemarijn en laurierblaadjes. Verwarm de oven voor op 250°C.

Breng een laag zout aan op een bakplaat, leg de vis op het zout en bedek hem met een laag zout van 1 cm. Bevochtig het zout, druk goed aan en besproei nogmaals met water.

Zet 27 minuten in de oven. Snij de korst open en verwijder het zout (het vel van de vis zal aan de korst kleven). Maak de filets los en verdeel over 2 borden. Dien op met een ‘beurre blanc’ en seizoengroenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content