Voor 4 personen:
1 kg zeeduivel
1 blikje vaan 400 ml kokosmelk
4 venkelknollen
Â1/2 theelepel kurkuma
10 bolletjes Sezuanpeper
2 sjalotten
Â1/2 bosje verse koriander
1 eetlepel olijfolie
Laat de zeeduivel door de vishandelaar stropen en in filets verdelen. Snijd de sjalotten fijn en laat ze fruiten in een stoofpan met de olijfolie. Bak de zeeduivel in dezelfde pan aan beide zijden goudgeel. Voeg de kokosmelk, de kurkuma en vijf fijngestampte bolletjes Sezuanpeper toe.
Laat gedurende 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Snijd de venkelknollen doormidden en stoom ze gaar. Proef van de saus in de stoofpan eer u zout toevoegt. Schik de venkel, de vis en de saus op een schotel en bestrooi met fijngesneden koriander. Goed om te weten: dit recept is ook uitstekend met witte vis, inktvis of grote garnalen. U kunt de venkel vervangen door basmati of andere geparfumeerde rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier