Zalmrolletjes met mosterddressing

7457557

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g bladerdeeg
  • 400 g gravlax (gemarineerde zalm)
  • 1 ei

Voor de mosterddressing:

  • 60 g Engelse mosterd
  • 2 el vloeibarehoning
  • 2 à 3 el ciderazijn
  • 8 cl koolzaadolie

Bereiding

  1. Maak eerst de mosterddressing. Roer de mosterd, de honing, de ciderazijn, de koolzaadolie en 1 of 2 el lauw water door elkaar tot een smeuïg sausje. Kruid met peper en zout.
  2. Rol het bladerdeeg indien nodig uit tot 4 mm dik. Verdeel er de gemarineerde zalm over en rol op. Snij de rol in plakjes van 1 cm dik en schik op een bakplaat belegd met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Kluts het ei en bestrijk er de zalmrolletjes mee. Bak 15 minuten in de oven tot de zalmrolletjes goudbruin zijn en serveer warm of koud met de mosterddressing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content