Zalmrolletjes met mosterddressing
28-11-2017, 11:10
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:42
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g bladerdeeg
- 400 g gravlax (gemarineerde zalm)
- 1 ei
Voor de mosterddressing:
- 60 g Engelse mosterd
- 2 el vloeibarehoning
- 2 à 3 el ciderazijn
- 8 cl koolzaadolie
Bereiding
- Maak eerst de mosterddressing. Roer de mosterd, de honing, de ciderazijn, de koolzaadolie en 1 of 2 el lauw water door elkaar tot een smeuïg sausje. Kruid met peper en zout.
- Rol het bladerdeeg indien nodig uit tot 4 mm dik. Verdeel er de gemarineerde zalm over en rol op. Snij de rol in plakjes van 1 cm dik en schik op een bakplaat belegd met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kluts het ei en bestrijk er de zalmrolletjes mee. Bak 15 minuten in de oven tot de zalmrolletjes goudbruin zijn en serveer warm of koud met de mosterddressing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier