Ingrediënten

Voor 18 cupcakes

  • 150 g gekookte zalm uit blik
  • 110 g bloem patentbloem
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 2 eieren
  • 50 ml sesamolie
  • 100 ml melk
  • Voor de slagroom:
  • 100 ml ijskoude slagroom
  • 1 afgestreken el wasabipasta uit een tube
  • wit sesamzaad om te garneren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Spoel de zalm af en laat uitlekken.
  2. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom. Klop in een andere de eieren los. Voeg de sesamolie en de melk toe. Doe de vloeibare mix bij de droge en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de in stukjes gesneden zalm toe.
  3. Vul mini-cupcakevormpjes tot driekwart met het beslag en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.
  4. Klop intussen de slagroom stijf. Voeg de wasabipasta toe op het moment dat de room in volume verdubbeld is.
  5. Doe de geslagen room over in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Breng op elke cupcake een toefje slagroom aan. Versier de bovenkant met wat sesamzaadjes. Serveer direct.

Het kookboek Wereldhapjes om te delen van Sophie Dupois-Gaulier ligt vanaf 1 oktober in de boekhandel en kost 24.99 euro.