Ingrediënten - voor 4:

500 g verse spinazie

2 grote sjalotten

50 g boter

400 g bladerdeeg

1 zalmfilet zonder vel van ongeveer 600 g

een snuifje nootmuskaat

1 eierdooier

Bereidingswijze:

Was de spinazie en verwijder de taaie steeltjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Smelt de boter in een sauteerpan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de spinazie toe en bak nog 5 minuten al roerend op hoog vuur.

Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Beleg een bakplaat met bakpapier.

Rol het bladerdeeg uit op een werkvlak. Leg de zalmfilet op één uiteinde van het bladerdeeg, kruid met peper en zout en bedek met een derde van de spinazie.

Bevochtig de randen van het bladerdeeg en vouw over de zalm.

Druk de randen goed aan. Draai het gevulde bladerdeeg om en leg op de bakplaat. Klop de eierdooier los met 1 eetlepel water en bestrijk er het bladerdeeg mee. Schuif in de oven en bak 30 minuten.

Haal het bladerdeeg met de zalm uit de oven en snij in vier gelijke porties.

Verdeel de rest van de spinazie over de borden, schik er de porties bladerdeeg op en serveer meteen.

Ingrediënten - voor 4:500 g verse spinazie2 grote sjalotten50 g boter400 g bladerdeeg1 zalmfilet zonder vel van ongeveer 600 geen snuifje nootmuskaat1 eierdooierBereidingswijze:Was de spinazie en verwijder de taaie steeltjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Smelt de boter in een sauteerpan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de spinazie toe en bak nog 5 minuten al roerend op hoog vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.Verwarm de oven voor op 210°C.Beleg een bakplaat met bakpapier.Rol het bladerdeeg uit op een werkvlak. Leg de zalmfilet op één uiteinde van het bladerdeeg, kruid met peper en zout en bedek met een derde van de spinazie. Bevochtig de randen van het bladerdeeg en vouw over de zalm.Druk de randen goed aan. Draai het gevulde bladerdeeg om en leg op de bakplaat. Klop de eierdooier los met 1 eetlepel water en bestrijk er het bladerdeeg mee. Schuif in de oven en bak 30 minuten.Haal het bladerdeeg met de zalm uit de oven en snij in vier gelijke porties.Verdeel de rest van de spinazie over de borden, schik er de porties bladerdeeg op en serveer meteen.