Zachte pompoencake

10-06-2011, 13:24
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:17
Eenvoudig en lekker. Bak deze seizoenscake met pompoen en walnoten als verrassing voor groot en klein.
Eenvoudig en lekker. Bak deze seizoenscake met pompoen en walnoten als verrassing voor groot en klein.
- 100 g boter
- 150 g fijne suiker
- 4 eieren
- 150 g zelfrijzende bloem
- 500 g pompoen
- 100 g gemalen walnoten
- 50 g honing
Bereiding
1. Roer de boter zacht door de suiker. Voeg de losgeklopte eieren toe. Zeef de bloem en voeg toe.
2. Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Kook, giet af en pureer het pompoenvlees. Roer ten slotte het gepureerde pompoenvlees samen met de walnoten en de honing door het mengsel.
3. Doe het beslag in een ingevet bakblik. Bak de cake 45 min. in een voorverwarmde oven bij 180 °C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier