Yakitorikip met shiitakes en sesamnoedels

© Getty
Voor 4 personen
  • 1,2 dl sake
  • 2 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1,5 dl Japanse sojasaus
  • 2 el suiker
  • 600 g kippenborst- of bilfilet
  • 8 grote shiitakepaddenstoelen
Voor de sesamnoedels
  • 400 g vacuümverpakte, gekookte udon-noedels (dikke ronde Japanse tarwenoedels)
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl zwart sesamzaad
Bereiding
  1. Maak eerst de sesamnoedels: overgiet de noedels met kokend water en laat 5 minuten rusten. Giet af en meng met de sesamolie en het sesamzaad. Zet opzij.
  2. Doe de sake, mirin, sojasaus en suiker in een pannetje en laat inkoken tot een dunne siroop.
  3. Snij de kip in reepjes en halveer de shiitakes. Rijg afwisselend aan bamboespiesjes. Bak deze kort aan op of onder een hete grill. Haal van de grill, bestrijk met de saus en grill nog 30 seconden aan elke kant.
  4. Herhaal het bestrijken met saus en roosteren nog tweemaal. Serveer de yakitorikip met de sesamnoedels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content