
Witloofroomsoep met noordzeegarnalen
Gebruik vollegrondwitloof voor deze hartverwarmende soep en creëer een echt smaakbommetje.
Gebruik vollegrondwitloof voor deze hartverwarmende soep en creëer een echt smaakbommetje.
Voor 4 personen
1 kg (netto) vollegrondwitloof
1 middelgrote ui
1 teentje look
40 g boter
zout, peper, nootmuskaat
1 l gevogeltebouillon
1 dl dubbele room
1 rauwe witloofstronk (als garnituur)
8 el noordzeegarnalen
Bereiding
1. Verwijder de onderkant van de witloofstronken en snijd ze in ringetjes van 5 cm. Snipper de ui en de look. Smelt boter in een kookpan met dikke bodem en fruit de drie ingrediënten gedurende 10 min. onder deksel. Roer af en toe. Kruid daarna en bevochtig met de gevogeltebouillon.
2. Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen. Mix en duw door een puntzeef. Controleer de kruiding. Doe er vlak voor het opdienen 1 tot 2 el dubbele room, rauwe witloofringetjes en garnalen bij. Kruid met peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier