Winterse stamppot met varkenskotelet
10-06-2011, 13:25
Bijgewerkt op: 06-11-2023, 16:30
Voor 4 personen
- 1 kg wintergroenten (spruiten, rapen, wortelen, prei, knolselderij en wat rode paprika voor een pittige toets)
- 1,5 kg bloemig kokende aardappelen
- boter
- volle melk
- peper en zout
- nootmuskaat
- 4 varkenskoteletten
Bereiding
- Snijd de groenten grof. Kook ze samen in lichtgezouten kokend water.
- Kook de aardappelen apart. Doe de groenten bij de aardappelen en prak de massa fijn met een pureestamper.
- Werk de puree op met boter en een scheut melk, kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak de koteletten in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de stamppot en de bakjus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier