Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 broccoli
  • olijfolie
  • 200 g aardappelen
  • 1 el fijngehakte zwarte olijven
  • zeezout, boter
  • 200 g cantharellen
  • 1 fijngehakte lente-ui
  • 4 wilde-eendenborsten

Voor de saus:

  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 dl bruine fond

Kook de broccoli, hak grof. Bak in olie, kruid met peper en zout. Kook de aardappelen, plet met een vork, meng met olijven, peper, zout, olie. Bak de paddenstoelen kort in boter. Voeg lente-ui, peper en zout toe. Braad de eendenborsten rosé in boter, laat 5 minuten rusten. Blus de pan met fijngehakte sjalot en wijn. Roer los en voeg bruine fond toe. Laat inkoken, kruid met peper en zout.

Kook de broccoli, hak grof. Bak in olie, kruid met peper en zout. Kook de aardappelen, plet met een vork, meng met olijven, peper, zout, olie. Bak de paddenstoelen kort in boter. Voeg lente-ui, peper en zout toe. Braad de eendenborsten rosé in boter, laat 5 minuten rusten. Blus de pan met fijngehakte sjalot en wijn. Roer los en voeg bruine fond toe. Laat inkoken, kruid met peper en zout.