Wan-tan soep

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4:

Basisbouillon:

1,5 l water

500 g soepkip en varkensribbetjes

een zakje met een weinig gedroogde vis, peperbollen en gedroogde garnalen

4 porties wan-tan-noedels

Chinese groenten (paksoi, sojascheuten, Chinese kool, pijpui)

Wan-tan (Chinese ravioli):

24 plakjes wan-tan-deeg

250 g gehakt van varkensvlees

100 g gehakte garnalen

1 ei

1/2 koffielepel zout

een weinig suiker

1 koffielepel sojasaus

1 lepel aardappelmeel

een weinig sesamolie

De ingrediÔnten voor de basisbouillon opzetten en twee dagen laten sudderen. De bouillon zeven.

De wan-tan maken. De ingrediÔnten voor de vulling mengen. Op ieder plakje deeg een lepeltje vulling leggen. Het deeg dichtvouwen en de randen samendrukken. De deegpakjes 5 minuten koken in water met zout en, indien gewenst, suiker en grofgesneden groenten.

De wan-tan-noedels 3 minuten koken in gezouten water. Het kookwater afgieten en de noedels verdelen over vier kommen.

De kokendhete bouillon over de noedels gieten, de wan-tan en wat Chinese groenten toevoegen en onmiddellijk opdienen. De soep kan worden verrijkt met stukjes eend, prei of gember.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content