Vlaamse rijstpap

© Getty

Voor 4 personen

  • 100 g kleefrijst (ronde korrel)
  • boter
  • 1 l volle melk
  • 1 vanillepeul
  • zout
  • 25 g boter
  • mespunt saffraanpoeder of -draadjes
  • 2 kaneelstokken
  • 100 g suiker
  • donkere kandijsuiker
  • sinaasappelzeste
  • 4 plakken ongeschilde sinaasappel

Bereiding

  1. Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken.
  2. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
  3. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 minuten gaar worden. Voeg na 20 minuten de suiker toe en roer.
  4. Giet eventueel in individuele vormen en laat afkoelen in de koelkast. Serveer de rijstpap met donkere kandijsuiker, fijngeraspte sinaasappelzeste en in boter gebakken en licht gesuikerde plakken sinaasappel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content