Nodig voor 4 personen:
8 sjalotten
arachideolie
2 eetlepels rode curry
3 limoenblaadjes in julienne gesneden
1 koffielpel bruine basterdsuiker
2 eetlepels vissaus
2 keer 400 ml kokosmelk
400 ml kippenbouillon
6 kleine ronde Thaïse aubergines
500 g visfilet
12 kerstomaten
handvol basilicum
Snijd de 4 sjalotten in dunnen ringen en versnipper de andere 4 sjalotten. Fruit de sjalottenringen in olie tot ze bruin en knapperig zijn. Fruit ook de gesnipperde sjalotten in 2 eetlepels olie in de wok. Doe er de currypasta bij en roerbak tot alles donker wordt. Voeg er limoenblaadjes bij, samen met suiker en vissaus. Giet er de kippenbouillon en kokosmelk bij, en laat alles 10 minuten pruttelen
Voeg halverwege de aubergines toe. Snijd de vis in blokjes en laat ze meekoken in de wok gedurende een 2-tal minuten. Doe er de helft van de basilicum en de tomaten bij en laat nog 3 minuten koken. Proef en breng op smaak met vissaus en zout. Schep alles in kommen en versier met basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier