Ingrediënten

24 oesters (maat 3)

6 passievruchten

1 eetlepel suiker

3 g agaragar

sap van 1 limoen

8 cl extra vierge olijfolie

5 cl rijstazijn

1/2 koffielepel rietsuiker voor de vinaigrette

1 stuk gember

24 eetbare gele viooltjes (optioneel)

verse jonge koriander

zwarte peper

ijs

bereidingswijze

1. Snijd de passievruchten doormidden en lepel er het vruchtvlees uit. Duw met een lepel het sap uit het vruchtvlees door een zeef in een pannetje. Voeg de suiker en de agaragar toe en laat goed doorkoken. Verfris met enkele druppels limoensap en laat afkoelen tot de gelei stijf is.

2. Open de oesters, giet het oestersap weg en leg ze op een bord. Je zal merken dat de oester zich opnieuw zal vullen met vocht.

3. Maak een vinaigrette door de olijfolie, het limoensap, de rijstazijn en rietsuiker met elkaar te mengen.

4. Rasp een beetje verse gember over de oesters. Lepel er een 1/2 koffielepel vinaigrette over, spuit wat passievruchtengelei op de oesters en werk af met een viooltje en een blaadje koriander.

5. Maal het ijs in de blender en dresseer de oester op gemalen ijs. Geef nog een draai aan de pepermolen en maak je klaar om deze frisse oester te ervaren.

Ingrediënten24 oesters (maat 3)6 passievruchten1 eetlepel suiker3 g agaragarsap van 1 limoen8 cl extra vierge olijfolie5 cl rijstazijn1/2 koffielepel rietsuiker voor de vinaigrette1 stuk gember24 eetbare gele viooltjes (optioneel)verse jonge korianderzwarte peperijsbereidingswijze1. Snijd de passievruchten doormidden en lepel er het vruchtvlees uit. Duw met een lepel het sap uit het vruchtvlees door een zeef in een pannetje. Voeg de suiker en de agaragar toe en laat goed doorkoken. Verfris met enkele druppels limoensap en laat afkoelen tot de gelei stijf is. 2. Open de oesters, giet het oestersap weg en leg ze op een bord. Je zal merken dat de oester zich opnieuw zal vullen met vocht.3. Maak een vinaigrette door de olijfolie, het limoensap, de rijstazijn en rietsuiker met elkaar te mengen.4. Rasp een beetje verse gember over de oesters. Lepel er een 1/2 koffielepel vinaigrette over, spuit wat passievruchtengelei op de oesters en werk af met een viooltje en een blaadje koriander. 5. Maal het ijs in de blender en dresseer de oester op gemalen ijs. Geef nog een draai aan de pepermolen en maak je klaar om deze frisse oester te ervaren.