Voor 4 personen
- 1,5 l runderbouillon
- 2 stuks steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 1 scherp rood pepertje
- 25 g gember
- 4 tenen knoflook
- 4 el vissaus
- 2 stengels citroengras
- 300 g runderfilet
- 125 g dunne rijstnoedels
- 100 g sojascheuten
- sap van 1 limoen
- 2 el sojasaus
- 1/2 bosje koriander
- 1/2 bosje munt
- 4 lente-uien
Bereiding
- Breng de runderbouillon in de wok aan de kook met de steranijs, kaneelstokjes, het gehalveerde pepertje, de grofgesneden gember, gepelde knoflook, vissaus en het gekneusde citroengras. Laat 10 minuten zacht koken en zeef nadien de bouillon. Snij intussen het rundvlees in dunne plakjes.
- Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de plakjes rundvlees, rijstnoedels en sojascheuten toe. Laat 3 à 4 minuten zacht koken tot het vlees en de noedels gaar zijn. Roer het limoensap en de sojasaus door de soep. Hak de kruiden en lente-uien fijn, en werk er de Vietnamese noedelsoep mee af.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier