Vietnamese noedelsoep met rundvlees

  • Moeilijkheid

Vietnamese noedelsoep met rundvlees

Voor 4:

1,5 l runderbouillon

2 stuks steranijs

2 kaneelstokjes

1 scherp rood pepertje

25 g gember

4 tenen knoflook

4 el vissaus

2 stengels citroengras

300 g runderfilet

125 g dunne rijstnoedels

100 g sojascheuten

sap van 1 limoen

2 el sojasaus

1/2 bosje koriander

1/2 bosje munt

4 lente-uien

Breng de runderbouillon in de wok aan de kook met de steranijs, kaneelstokjes, het gehalveerde pepertje, de grofgesneden gember, gepelde knoflook, vissaus en het gekneusde citroengras. Laat 10 minuten zacht koken en zeef nadien de bouillon. Snij intussen het rundvlees in dunne plakjes.

Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de plakjes rundvlees, rijstnoedels en sojascheuten toe. Laat 3 à 4 minuten zacht koken tot het vlees en de noedels gaar zijn. Roer het limoensap en de sojasaus door de soep. Hak de kruiden en lente-uien fijn, en werk er de soep mee af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content