Viergroenten-tian

© Getty

Voor 4 personen
  • 3 grote uien
  • 2 aubergines
  • 4 tomaten
  • 4 courgettes
  • 2 à 3 takjes tijm
  • 2 à 3 laurierblaadjes
  • 6 lookteentjes
Bereiding
  1. Hak de uien en laat ze gedurende 5 à 6 minuten zachtjes verglazen in olijfolie, samen met een in twee gesneden lookteentje. Kruid met tijm of tijmbloempjes, zout en peper. Laat uitlekken.
  2. Snij de aubergines, de courgettes en de tomaten in schijven van 6 tot 7 mm dik.
  3. Bekleed de bodem van de tian met de uien. Stapel daarbovenop afwisselend de schijven courgette, tomaat en aubergine.
  4. Werk het geheel af metlook, tijm, olijfolie, zout en peper. Dek af met aluminiumfolie. Bak de viergroenten-tian 40 minuten in de oven op 180-200°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content