Ingrediënten

Zwarte Chinese Gunpowder thee

Suiker

Verse munt

Rozenblaadjes

Dadels

Cashewnoten

Oranjebloesemwater

Rozenwater

Marokkaanse koekjes

Bereiding

  1. Spoel de groene Gunpowder thee 'parels' met zacht kokend water en giet het water daarna weg. Voeg kokend water bij de Gunpowder thee en laat de thee goed warmen.
  2. Voeg een bosje verse munt, de suiker en saffraan toe. Laat dit niet meer koken, want dit zal de munt en kruiden niet ten goede komen.
  3. Giet de thee in glaasjes en daarna terug in de kan. Herhaal dit tot de thee goed schuimt. Om muntthee te maken, voeg je enkel nog wat verse muntblaadjes toe. Als je liever een saffraanthee wil dan voeg je in plaats van muntblaadjes, rozenblaadjes toe.
  4. Dien de thee op in kleine glaasjes.
  5. Serveer de thee met dadels, cashewnoten en Marokkaanse gebakjes.

Deze theevarianten zijn ook lekker met enkele druppeltjes oranjebloesem of rozenwater.