Varkensmignonette met witte bonen in tomatensaus en spinazie
Voor 4:
Voor 4:
3 koffiekoppen gedroogde witte bonen
2 liter lichte kippenbouillon
1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
4 dl passata van tomaten
1,5 dl krachtige kippenbouillon
peper en zout
4 varkensmignonettes (van 120 g elk)
boter
gestoofde spinazie
verse peterselie
Week de bonen gedurende 1 nacht in koud water. Spoel ze ’s anderendaags goed af en laat ze uitlekken. Zet lichte kippenbouillon met de kruidentuil op het vuur en voeg de bonen toe. Breng zacht aan de kook en laat gedurende 45 min. zacht koken. Draai het vuur uit en laat de bonen afkoelen in het kookvocht.
Breng de passata op zacht vuur aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg een scheut krachtige bouillon toe en kruid met peper en zout. Voeg de bonen toe en warm voorzichtig op.
Bak het varkensvlees net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de spinazie en de bonen en werk af met fijngehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier