Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1/2 witte kool
  • boter
  • 1 tak tijm
  • 1 el gevogeltefond
  • 150 g gerookt spek
  • 3 dl runderfond
  • 4 blaadjes salie
  • 4 varkenslappen (120 g elk)
  • aardappelpuree

Snij de kool in fijne repen, stoof beetgaar in boter met tijm en fond. Bak reepjes spek apart, doe na drie vierde van de kooktijd bij de kool, kruid met peper en zout. Kook de runderfond in met salie, mix fijn, kruid met peper en zout. Bak het vlees in boter, serveer met de kool, saus en aardappelpuree.

Snij de kool in fijne repen, stoof beetgaar in boter met tijm en fond. Bak reepjes spek apart, doe na drie vierde van de kooktijd bij de kool, kruid met peper en zout. Kook de runderfond in met salie, mix fijn, kruid met peper en zout. Bak het vlees in boter, serveer met de kool, saus en aardappelpuree.