Varkenshammetje met bonen

Een gekookt varkenshammetje geef je een upgrade door het in de oven in rode wijn verder te garen. Serveer het vlees met een bonenschotel en met aardappelen in de schil met kruidenboter.
Een gekookt varkenshammetje geef je een upgrade door het in de oven in rode wijn verder te garen. Serveer het vlees met een bonenschotel en met aardappelen in de schil met kruidenboter.
Voor 4 personen
2 gekookte varkenshammetjes
2 blikken bruine bonen
1 blik maïskorrels natuur
3 uien
1 blik gepelde tomaten
2 1/2 dl rode tafelwijn
1 rode en 1 groene paprika
100 g boter om te bakken
Bereiding
1. Leg de gare varkenshammetjes in een ruim beboterde ovenschotel, giet de rode wijn erbij en laat in de op 200 °C voorverhitte oven nog 20 minuten bakken.
2. Spoel de bonen en de maïskorrels af onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd de schoongemaakte paprika’s in blokjes of reepjes en hak de gepelde uien fijn.
3. Laat een klont boter smelten en fruit daarin de gehakte uien aan, voeg de paprika’s toe en laat een paar minuten meestoven. Voeg er tot slot de maïskorrels en de bruine bonen bij. Breng op smaak met peper, zout en de fijngesnipperde pimento (opgepast! zonder de zaadjes want die zijn héél scherp!). Laat nog een paar minuten flink doorstoven.
4. Neem de hammetjes uit de oven en giet de braadjus bij de bonenschotel. Snijd het vlees van de hammetjes en schik dat op warme borden. Serveer met de bonenschotel en aardappelen in de schil met kruidenboter.
Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier