Varkensgyros met ananas

Varkensgyros met ananas
© Getty
Voor 4 personen
  • 800 varkenskarbonade in dunne reepjes
  • 2 gele paprika’s
  • 2 dikke uien
  • 1 groot blik ananasblokjes op siroop
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 klein stukje gember
  • 1 flinke bos lente-uitjes
  • vers gemalen peper, zout
  • 1 el kummelpoeder
  • 1 el kruidenmengeling voor gyros
  • 1 el bloem
  • 100 g boter om te bakken

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin het vlees met de grof gehakte uien aan alle kanten 10 minuten mooi kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper, zout, kummelpoeder en de kruiden voor de gyros.
  2. Voeg de bouillon en de ananassiroop toe en breng op smaak met wat geraspte gember. Laat nog 10 minuten doorstoven en voeg dan de in reepjes gesneden paprika’s en de blokjes ananas toe. Laat de varkensgyros nog 10 minuten stoven en bestrooi net voor het serveren met de gehakte lente-uitjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content