Varkensgebraad met salie, witte rapen en krielaardappelen

Varkensgebraad met salie, witte rapen en krielaardappelen

Voor 4 personen

  • boter
  • varkensgebraad van 600 g
  • peper en zout
  • 10-12 blaadjes salie
  • 10 tot 12 witte rapen
  • snuif suiker
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1,5 kg krielaardappelen
  • grof zeezout

Bereiding

  1. Smelt boter in een pan en bak het varkensgebraad langs alle kanten erin aan. Kruid met peper en zout, leg enkele klontjes boter en de salie erop en ernaast, en zet het varkensgebraad in een oven van 200°C. Braad het vlees rosé in 35 minuten. Oversaus regelmatig met het braadvocht. Haal uit de pan, laat enkele minuten rusten en versnijd.
  2. Snij de rapen in vieren en schil de stukken rondom mooi ovaal in tonnetjesvorm. Stoof ze zonder te kleuren en tot ze glazig zijn in boter. Bestrooi met suiker en voeg wat bouillon toe. Laat half afgedekt zacht gaarstoven, voeg regelmatig bouillon toe. Kruid met peper en zout en voeg op het einde nog een klont boter toe.
  3. Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in water en bak ze nadien goudbruin in boter. Kruid met grof zeezout. Serveer met het varkensgebraad en de rapen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content