Voor 4:

6 uien, 1 preiwit, 1/2 stengel bleekselderij, boter, 2,5 l gevogeltebouillon, peper en zout, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), een handvol vers wit broodkruim

Voor de diablotins: 2 sneden toastbrood van 1/2 cm dik, boter, groentepulp uit de roerzeef, peper en zout, geraspte kaas

Bereidingswijze:

Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei en selderij. Fruit in boter zonder te laten kleuren en bevochtig met de fond of bouillon. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en laat zacht gaarkoken. Voeg het broodkruim toe en laat even doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en klop op met een klontje boter.

Snij het toastbrood in ruitjes of cirkels, besmeer met boter en laat kleuren in de pan. Besmeer met de uienpuree uit de roerzeef, waaronder een klontje boter en peper en zout werden geroerd, bestrooi met geraspte kaas en gratineer onder de grill. Leg in de soep en serveer meteen.

Voor 4: 6 uien, 1 preiwit, 1/2 stengel bleekselderij, boter, 2,5 l gevogeltebouillon, peper en zout, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), een handvol vers wit broodkruimVoor de diablotins: 2 sneden toastbrood van 1/2 cm dik, boter, groentepulp uit de roerzeef, peper en zout, geraspte kaasBereidingswijze:Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei en selderij. Fruit in boter zonder te laten kleuren en bevochtig met de fond of bouillon. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en laat zacht gaarkoken. Voeg het broodkruim toe en laat even doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en klop op met een klontje boter.Snij het toastbrood in ruitjes of cirkels, besmeer met boter en laat kleuren in de pan. Besmeer met de uienpuree uit de roerzeef, waaronder een klontje boter en peper en zout werden geroerd, bestrooi met geraspte kaas en gratineer onder de grill. Leg in de soep en serveer meteen.