Voor 4 personen:
4 stukjes verse ganzenlever (40 g elk)
1 dl Bowmore Darkest
250 g hoorn des overvloeds
boter
4 eiwitten
peper en zout
1 geplet teentje knoflook
4 langoeststaarten (75 g elk)
500 g verse (Schotse) turf
tempura van verse kruiden
Voor de saus:
4 dl schaaldierenfond
boter
peper en zout
scheutje Bowmore Darkest
Marineer de ganzenlever 2 uur in de Bowmore Darkest. Maak de paddestoelen schoon en bak ze kort in boter. Mix fijn met de eiwitten en kruid met peper, zout en knoflook. Verdeel de mousse op een bakplaat in vier metalen ringen (ong. 2 cm hoog, 10 cm diameter). Kruid de gemarineerde ganzenlever met peper en zout en leg in het midden van de mousse. Kruid de langouststaarten met peper en zout en schik bovenop de ganzenlever. Zet afgedekt boven rokende turf gedurende 15 minuten in een oven van 100°C. Maak de saus. Laat de schaaldierenfond tot de helft inkoken. Monteer met klontjes koude boter, kruid met peper en zout en werk af met een scheutje Bowmore Darkest. Mix vlak voor het opdienen tot schuim. Schik de bereiding op vier borden, haal de ringen weg en versier met tempura van verse kruiden. Lepel de saus rondom.
Recept: Lieven Lootens – Restaurant ’t Aards Paradijs
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier