Voor 4 personen:
400 g verse tonijn
4 grote sint-jakobsschelpdieren
1 limoen
50 g suiker
enkele takjes koriander
1 sjalot
1 pijpajuin
shiso purper
2 zongedroogde tomaten
olijfolie
peper en zout
een weinig geplette roze peper
grof zeezout
100 g raketsla
1 dl yoghurtdressing (yoghurt, citroensap, suiker, peper en zout)
Schil de limoen en snij de schil in fijne reepjes. Blancheer de schil (in kokend water dompelen en verfrissen) en konfijt de reepjes in een pannetje met gesmolten suiker.
Snij de tonijn klein en vermeng de vis met gehakte sjalot, pijpajuin, koriander, zongedroogde tomaat, de limoenjulienne en wat olijfolie en limoensap. Kruid met peper en zout en zet de mengeling koel weg. Reinig de jakobsschelpdieren en snij de nootjes in dunne plakjes. Laat deze marineren in olijfolie en limoensap. Kruid de plakjes licht met peper en zout. Vul 4 ringen met de tonijnmengeling en plaats de jakobsschelpdieren en vervolgens de shiso bovenop de vis.
Meng yoghurtdressing met het konfijtvocht. Haal de raketsla door de dressing.
Etaleer een bedje raketsla in het midden van de borden. Plaats hierop het torentje van vis en haal de ring weg. Lepel de dressing rondom uit en versier met roze peper en grof zeezout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier