Voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
6 stengels citroengras
4 korianderwortels
6 plakjes gember
2 limoenblaadjes
1 kg tomaten
300 gram zeeduivel
sesamolie
peper en zout
3 dl kokosmelk
koriander
Hak uien, knoflook, peper, 1 stengel citroengras, korianderwortels en tomaten fijn. Fruit alles (behalve de tomaten) in olie. Voeg gember, limoenblaadjes, 1 gekneusde citroengrasstengel, tomaten en 5 dl water toe en kook 20 minuten. Snijd de vis in blokjes en rijg aan citroengras. Bestrijk met sesamolie en kruid. Pureer de soep zonder limoenblaadjes en citroengras, zeef en voeg kokosmelk en koriander toe. Bak de vis en serveer met de soep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier