Tomatensoep met banaan

© Getty
Voor 4 personen
  • 1,5 kg tomaten
  • 1/2 l vleesbouillon
  • 2 uien
  • 4 bananen
  • 2 el olie
  • 3 kl maiszetmeel
  • 5 el room
  • 2 el geraspte kokos
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Was de tomaten, snijd de vruchten grof en doe de stukken met de bouillon in een pan. Aan de kook brengen en onder deksel laten sudderen tot de stukken tomaat uit elkaar vallen.
  2. De uien fijnsnijden. De bananen pellen en in plakjes snijden. Verhit de olie in een andere pan en fruit de ui glazig. Voeg de plakjes banaan toe en bak ze mee.
  3. Zeef de tomatensoep en giet het vocht in de pan met de uien en banaan. Roer alles door elkaar. Los het maiszetmeel op in de room en bind de soep met het mengsel. Breng de soep op smaak met peper en zout en bestrooi met geraspte kokos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content