Tomatenroomsoep met salie

© Getty

Voor 4 personen
  • 6 tot 8 mooie vleestomaten (Roma of San Marzano)
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuifje suiker
  • zout
  • 8 salieblaadjes
  • 10-15 cl verse room
  • 4 gedroogde tomaten (facultatief)
Bereiding
  1. Pel en ontpit de tomaten en hak ze grof. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Hak de knoflook en de ui fijn en laat ze in 5 min. op een zacht vuurtje in de olie glazig worden, maar niet kleuren. Voeg er de tomaten en de suiker bij. Laat 5 min. slinken.
  2. Voeg er de aardappelen en 8 dl water bij. Breng op smaak met zout en met 4 fijngehakte salieblaadjes. Laat 30 à 35 minuten pruttelen.
  3. Mix de soep zodra de aardappelen mals gekookt zijn. Voeg er vlak voor het opdienen de room aan toe en mix opnieuw. Schep de tomatenroomsoep in diepe borden of kommetjes. Versier eventueel met salieblaadjes en gedroogde tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content