Tomatenroom met salie

  • Moeilijkheid

Voor 4:

6 tot 8 mooie vleestomaten (Roma of San Marzano)

400 g bloemige aardappelen

1 middelgrote ui

1-2 teentjes knoflook (zonder kiem)

2 soeplepels extravierge olijfolie

1 snuifje griessuiker

zout

8 salieblaadjes

10-15 cl verse room

4 gekonfijte tomaten (facultatief)

Pel en ontpit de tomaten en hak ze grof. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Hak de knoflook en de ui fijn en laat ze in 5 min. op een zacht vuurtje in de olie glazig worden, maar niet kleuren. Voeg er de tomaten en de suiker bij. Laat 5 min. slinken.

Voeg er de aardappelen en 8 dl water bij. Breng op smaak met zout en met 4 fijngehakte salieblaadjes. Laat 30-35 min. pruttelen.

Mix de soep zodra de aardappelen mals gekookt zijn. Voeg er vlak voor het opdienen de room bij en mix opnieuw. Schep de soep in diepe borden of kommetjes, versier met salieblaadjes en gekonfijte tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content