Nodig voor 4 personen:
1 bussel groene en witte asperges
1 kleine rode Spaanse peper
200 g verse shii-take
150 g verse peultjes
4 dikke sneden boerenbrood
Worcestershiresaus
zwarte peper en zout
1 potje sesampasta
een flinke scheut room
1 fijngehakt teentje knoflook
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
Schil de asperges en snijd ze grof. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in fijne reepjes. Snijd de shii-take en de peultjes in repen. Rooster de sneden boerenbrood in een broodrooster of in een met boter ingewreven pan en roerbak de groenten gedurende enkele minuten, tot ze beetgaar zijn. Kruid met wat Worcestershiresaus en peper en zout. Leng de sesampasta met de room aan tot een dikke saus en roer er het fijngehakt teentje knoflook onder. Kruid met peper en zout. Schik de toast op de borden en verdeel er de gewokte groenten over. Lepel er de sesamsaus over en rond en versier met geroosterd sesamzaad.
Tip
Roerbak de hardste groenten eerst en vervolg met de zachtere soorten. Dus eerst de asperges en daarna de peultjes.
Moeilijkheidsgraad: 1
Tijd: 20 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier