Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groene pepers
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje basilicum (optie)
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el kurkuma
  • 8 dl kokosmelk
  • 4 dl visbouillon
  • 100 g rijstnoedels
  • 200 g sluimerwten
  • 100 g diepvrieserwten
  • 450 g krabvlees
  • 1-2 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • Thaise maniokchips of kroepoek, voor de afwerking

Pureer de eerste vijf (of zes) ingrediënten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de kruidenpasta en kurkuma. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook beetgaar.

Blancheer intussen de sluimerwten in gezouten water. Voeg de erwten, krab en sluimerwten toe aan de soep. Kruid de soep met vissaus en limoensap. Verdeel over kommen of borden en dien onmiddellijk op. Geef er maniokchips of kroepoek bij.

Pureer de eerste vijf (of zes) ingrediënten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de kruidenpasta en kurkuma. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook beetgaar. Blancheer intussen de sluimerwten in gezouten water. Voeg de erwten, krab en sluimerwten toe aan de soep. Kruid de soep met vissaus en limoensap. Verdeel over kommen of borden en dien onmiddellijk op. Geef er maniokchips of kroepoek bij.