Voor 4:
4 sjalotten
2 tenen knoflook
2 groene pepers
2 stengels citroengras
1 bosje koriander
1 bosje basilicum (optie)
2 el plantaardige olie
2 el kurkuma
8 dl kokosmelk
4 dl visbouillon
100 g rijstnoedels
200 g sluimerwten
100 g diepvrieserwten
450 g krabvlees
1-2 el vissaus
sap van 1 limoen
Thaise maniokchips of kroepoek, voor de afwerking
Pureer de eerste vijf (of zes) ingrediënten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de kruidenpasta en kurkuma. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook beetgaar.
Blancheer intussen de sluimerwten in gezouten water. Voeg de erwten, krab en sluimerwten toe aan de soep. Kruid de soep met vissaus en limoensap. Verdeel over kommen of borden en dien onmiddellijk op. Geef er maniokchips of kroepoek bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier