Tartaar van wit fruit met munt, limoensabayon en Earl Grey crumble

2459027

Voor 4:

Tartaar van wit fruit met munt, limoensabayon en Earl Grey crumble

Voor 4:

2 sappige limoenen

100 g acaciahoning

1/2 vanillestokje

1 rijpe maar stevige banaan

1 rijpe maar stevige doyennépeer

200 g verse lychees

2 takjes munt, fijngesneden

Voor de crumble:

50 g boter

50 g bloem

50 g suiker

50 g gemalen amandelen

1 el losse Earl Grey thee, fijngemalen

Voor de sabayon:

3 eierdooiers

3 el suiker

4 halve eierdopjes witte rum

Maak eerst de crumble: meng alle ingrediënten onder elkaar tot een kruimelig mengsel. Spreid uit op een bakplaat en bak krokant op 180°C. Laat de crumble afkoelen en breek in kleine stukjes. Pers de limoenen en doe het sap in een pannetje met de honing en de zaadjes van het uitgeschraapte vanillestokje. Laat op een laag vuur inkoken tot een dikke siroop.

Schil de banaan en peer. Pel en ontpit de lychees. Snij het fruit in kleine blokjes. Meng met de siroop en zet 1 u. koel weg. Laat het fruit nadien uitlekken, roer er de munt onder en verdeel over 4 schaaltjes. Klop de eierdooiers, suiker en rum met 2 el marineervocht van het fruit in een bain-marie op tot een sabayon. Lepel rond de tartaar, werk af met de crumble en serveer meteen.

Tip: rol limoenen onder de handpalm heen en weer op het werkvlak voor meer sap. Gebruik eventueel lychees uit blik, al hebben deze niet de frisheid van verse lychees. Bewaar de rest van de crumble in een luchtdichte doos in de koelkast en gebruik om op vruchtensla, yoghurt of roomijs te sprenkelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content