Tajine van lamsschenkel met pruimen en amandelen
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 personen
Voor het vlees
- 1,2 kg lamsschenkel
- 5 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 koffielepel fijngehakte verse gember
- witte peper
- saffraan
- 1 kaneelpijpje
- olijfolie
Gedroogde pruimen
- 100 g gedroogde pruimen
- 2 el gepelde en fijngehakte amandelen
- olijfolie
- een klontje boter
- 1 el suiker
- 1 el honing
- een snuifje kaneelpoeder
- 1 el sesamzaad
Bereiding
- Stoof het vlees langzaam gaar met de rest van de ingrediënten.
- Doe ondertussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de rest van de erbij horende ingrediënten en laat langzaam karameliseren.
- Schik het vlees in een tajine en verdeel er de pruimen over. Bestrooi met sesamzaad.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier