Tajine van lamsschenkel met pruimen en amandelen

© Getty

Voor 4 personen

Voor het vlees
  • 1,2 kg lamsschenkel
  • 5 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 koffielepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan
  • 1 kaneelpijpje
  • olijfolie
Gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 2 el gepelde en fijngehakte amandelen
  • olijfolie
  • een klontje boter
  • 1 el suiker
  • 1 el honing
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 1 el sesamzaad

Bereiding

  1. Stoof het vlees langzaam gaar met de rest van de ingrediënten.
  2. Doe ondertussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de rest van de erbij horende ingrediënten en laat langzaam karameliseren.
  3. Schik het vlees in een tajine en verdeel er de pruimen over. Bestrooi met sesamzaad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content