Tagliatelle met kippenborstreepjes en champignons in roomsaus
Wie houdt er nu niet van een verse pastaschotel met kippenreepjes en champignons? Altijd een voltreffer op tafel.
Voor 4 personen:
400 ml Lacroix gevogeltefond
400 g kippenborst in reepjes gesneden
250 g champignons, in schijfjes gesneden
1 fijngehakte ui
fijngehakte peterselie
1 dl droge witte wijn
150 ml slagroom
2 el olijfolie
1 el bloem
zout & vers gemalen zwarte peper
500 g tagliatelli
Parmezaanse kaas, in schilfers
De kippenborstreepjes met bloem bestuiven, ongeveer 3 minuten in hete olijfolie bakken, uit de pan nemen en opzij leggen. De ui kort fruiten, de champignons toevoegen en kruiden met peper & zout. Ongeveer 5 min. laten sudderen. Daarna het geheel afkoelen met witte wijn, de Lacroix gevogeltefond erbij gieten, slagroom toevoegen en 15 min. laten koken. De tagliatelli koken zoals vermeld op de verpakking, met de kippenborstreepjes en saus vermengen en opnieuw eventjes opwarmen. Peterselie en Parmezaanse kaas toevoegen.
Recept: Lacroix
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier