Voor 2 personen:
Deeg:
150 gram bloem
75 gram boter
1 theelepel komijnpoeder
1theelepel komijnzaadjes
zout
Vulling:
1 flinke wortel
1 flinke courgette
2 teentjes knoflook
2 eieren
30 gram room
1 theelepel komijnpoeder
zout
peper
Meng de bloem met het zout, de komijnpoeder en de komijnzaadjes. Werk met uw vingertoppen de boter erdoor. Voeg een beetje koud water en laat op een koele plaats rusten. Was de courgette en maak de wortel schoon. Rasp ze allebei met een grove rasp en dompel ze in een pan met gezouten kokend water. Koel af onder koud water en laat uitlekken. Pel de knoflook en hak deze fijn.
Klop de eieren, de room, het komijnpoeder, het zout en de peper krachtig. Werk er vervolgens de knoflook en de geraspte groenten doorheen. Rol het taartdeeg uit en bekleed twee kleine, ingevette vormen met een hoge rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Vul de taartbodems met de vulling en laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°C, th.6).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier