Stoofpotje van kip met paprika
Voor dit gemakkelijk en bijzonder hartig stoofpotje van kip heb je slechts enkele basisingrediënten nodig. Hiermee scoor je altijd.
Voor dit gemakkelijk en bijzonder hartig stoofpotje van kip heb je slechts enkele basisingrediënten nodig. Hiermee scoor je altijd.
Voor 4 personen
- 1kg kippenborstfilets
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el plantaardige olie
- 2 à 3 el paprika
- een snuifje pilipili
- 5dl kippenbouillon
- 4 el zure room
- verse oregano voor de afwerking
Bereiding:
1. Snijd de kip in hapklare blokjes. Pel de uien en de knoflook en snipper fijn.
2. Verhit de olie in een stoofpan en bak de kip goudbruin. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe. Kruid met de paprika, pilipili, peper en zout. Bevochtig met de kippenbouillon en laat 20 minuten zacht stoven.
3. Kruid bij naar smaak en verdeel het stoofpotje over diepe borden. Schik 1 eetlepel zure room in elk bord en werk af met pilipili en verse oregano. Serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier