
Stoofpotje van kip met paprika
Snel een lekker stoofpotje op tafel brengen? Snijd kippenborstfilets in hapklare stukken, voeg kruiden en bouillon toe en na 20 minuten geniet je van een heerlijke maaltijd.
Snel een lekker stoofpotje op tafel brengen? Snijd kippenborstfilets in hapklare stukken, voeg kruiden en bouillon toe en na 20 minuten geniet je van een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg kippenborstfilets
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el plantaardige olie
- 2 à 3 el paprika
- een snuifje pilipili
- 5 dl kippenbouillon
- 4 el zure room
- verse oregano voor de afwerking
Bereiding
1. Snijd de kip in hapklare blokjes.
2. Pel de uien en de knoflook en snipper fijn.
3. Verhit de olie in een stoofpan en bak de kip goudbruin.
4. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe.
5. Kruid met de paprika, pilipili, peper en zout.
6. Bevochtig met de kippenbouillon en laat 20 minuten zacht stoven.
7. Kruid bij naar smaak en verdeel het stoofpotje over diepe borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier