Stoofpotje van kalfsvlees met madeira

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit gerecht is het best als het op voorhand is klaargemaakt. Ideaal voor een groot gezelschap van volwassenen en kinderen.

Voor 4 personen

800 g kalfsragout

1 dikke wortel

2 grote uien

2,5 dl witte wijn

7,5 dl kalfsfond

4 teentjes knoflook

100 g zilveruitjes

boter & olijfolie

200 g tomatenpuree

1 bakje champignons (250 g)

10 cl madeira

500 g diepvrieserwtjes

1 ui

kruidentuiltje (verse tijm/peterseliestengels/laurier) 50 g bloem

Bereiding

1. Versnipper de ui en snijd de wortels in stukken. Snijd het vet en de pezen uit het vlees en snijd de brokken kleiner.

2. Doe boter in een pot en bak het vlees in 2 à 3 porties aan. Voeg telkens een portie ui en wortel toe. Doe het vlees terug in de pot en bestrooi met bloem. Roer goed om. Voeg witte wijn, kalfsfond, madeira, de 4 hele, gepelde teentjes knoflook, kruidentuiltje en de tomatenpuree toe. Roer opnieuw om, breng aan de kook en laat 1 uur sudderen. Roer af en toe.

3. Snijd de champignons in vieren en stoof ze in een pan. Pel de zilveruitjes, zet ze onder in een beetje kalfsfond en laat gaar worden op klein vuur. Gaar de diepvrieserwtjes en meng met gestoofde ui. Voeg na een uur de zilveruitjes en de champignons bij het kalfsvlees. Voeg indien gewenst nog wat madeira toe. Dien het kalfsvlees en de erwtjes afzonderlijk op, met kroketjes of puree van aardappel of knolselder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content