Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 kg aardappelen
  • 5 dl melk
  • 100 g boter
  • zwarte peper en zout
  • nootmuskaat
  • 6 el grofgehakte walnoten
  • 2 handvollen jonge spinazie (rauw)
  • 2 knoflooktenen
  • 5 stuks lente-ui
  • 200 g gerookte eendenborst (in plakken)
  • gesmolten boter

Kook de aardappelen gaar. Giet ze af, maar houd de helft van het kookwater in de pan. Voeg de melk en de boter toe, kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat en meng tot een homogeen geheel. Meng ten slotte de grofgehakte walnoten, de spinazie, de fijngehakte knoflook en de fijngesneden lente-ui toe. Werk pas op het einde de plakken gerookte eendenborst onder de stoemp. Serveer met gesmolten boter.

Kook de aardappelen gaar. Giet ze af, maar houd de helft van het kookwater in de pan. Voeg de melk en de boter toe, kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat en meng tot een homogeen geheel. Meng ten slotte de grofgehakte walnoten, de spinazie, de fijngehakte knoflook en de fijngesneden lente-ui toe. Werk pas op het einde de plakken gerookte eendenborst onder de stoemp. Serveer met gesmolten boter.