Steenvoorde-duif met wortelen en knollen
09-06-2016, 14:12
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:56
Een streling voor het oog én de tong, dit vacuüm bereid duifje.
Een streling voor het oog én de tong, dit vacuüm bereid duifje.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4 duiven
- 1 teentje knoflook
- boter
- 4 jonge wortelen
- 4 Parijse wortelen
- 100 g Japanse andoorn (crosne)
- 2 l gevogeltefond
- 4 dikke gele wortelen
- 1 l melk
- 1 dosis saffraan
- 8 miniwortelen
Bereiding
- Haal de borsten van de duiven, plaats in een vacuümzak met de knoflook en een klontje boter. Trek vacuüm en laat 20 minuten garen in een Roner® op 60 °C.
- Was en droog de wortelen. Blancheer de jonge en de Parijse wortelen en de Japanse andoorn kort in de gevogeltefond. Stoof daarna gaar in boter.
- Kook de gele wortelen in de melk met saffraan, zodat ze een mooie gele kleur krijgen.
- Stoof de miniwortelen gaar in boter.
- Schik de duivenborsten op borden en werk af met de wortelen en andoorn.
Dit recept komt uit: Koken 2.0 – Het vervolgboek, Hotelschool Ter Duinen (Borgerhoff & Lamberigts)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier