Steak tartare
-
Difficulty
Easy
Voor 4 personen
- 500 g mooi doorbloed rundvlees zonder pezen (haas of platte bil)
- 100 g opgelegde kleine augurken
- 1 middelgrote ui
- 5 takken peterselie
- 4 eierdooiers
- 4 el kappers
- tabasco
- worcestershiresaus
- peper van de molen (bij voorkeur zwarte)
- grof zout
Bereiding
- Verwijder alle onzuiverheden van het vlees en snij het vervolgens met een groot mes in kleine dobbelstenen van 5 mm groot. Doe de blokjes in een kom en meng ze voorzichtig onder elkaar met een vork. Dek af en zet in de koelkast. Het vlees moet goed koel blijven om zijn ‘knapperigheid’ te behouden.
- Maak de garnituur: snij de augurken en verse ui in kleine dobbelstenen, hak de peterselie fijn, scheid de eierdooiers van de eiwitten. Bewaar de eierschalen.
- Verdeel de tartaar met een vork in een platte ronde vorm op de borden en schik het garnituur rondom: augurk, ui, kappers en peterselie. Doe de eierdooiers in een halve eierschaal en schik bovenop de tartaar. Geef de tabasco, worcestershiresaus, peper en zout apart erbij. Serveer de steak tartare met een slaatje, verse frieten en huisgemaakte mayonaise.
Tip
– Het vlees malen met een vleesmolen verwarmt het en maakt het ietwat slijmerig. Door het te snijden met een mes blijft het grover en knapperiger van structuur.
– Als je het gerecht serveert zoals hierboven kunnen je gasten hun steak tartare zelf bereiden en de sterkte ervan zelf bepalen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier