Voor 4 personen:
1/4 theelepel zwarte peperkorrels
1 desserlepel korianderzaad
1 theelepel komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel kurkuma
400 g verse grote garnalen
2 rode uien, in dunne halve ringen gesneden
2 groene pepers, fijngesneden
1 dessertlepel witte wijnazijn
1 dessertlepel kokosolie
175 g verse spinazie, fijngehakt
1/2 theelepel dillezaad
15 kerrieblaadjes
zout
Sri Lankaanse specerijenmix (zie beschrijving onderaan)
3,5 dl kokosmelk
400
Rooster de peperkorrels, het korianderzaad en de komijn in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Maal het geheel tot poeder. meng het poeder met het chilipoeder, de kurkuma en 1 liter water in een grote kom tot een pasta. Roer er de kokosmelk en 1 dl water door. Voeg de garnalen, de helft van de ui, groene peper en witte wijnazijn toe en zet het geheel even apart. Verhit de kokosolie in een grote wok en bak het dillezaad en de kerrieblaadjes een paar seconden. Doe er de resterend uien bij en fruit die op een zacht vuurtje. Schep het garnalenmengsel in de wok en laat alles zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn. Breng het geheel niet aan de kook, want dan schift de kokosmelk. Breng op smaak met een weinig zout. Strooi de Sri Lankaanse specerijenmix direct over het gerecht. Serveer eventueel met rijst.
Sri Lankaanse specerijenmix:
Rooster 1 theelepel witte rijst in een droge koekenpan. Voeg 1/2 theelepel korianderzaad, 1/4 theelepel komijn, 1 kruidnagel, 1 groene kardemompeul, 1/4 theelepel zwart mosterdzaad, 2,5 cm pijpkaneel, 1 dessertlepel geraspte kokos en 3 kerrieblaadjes toe en rooster verder tot de kokos goudbruin is. Maal alles fijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier