Spruitjessoep met spek

© Getty

Op zoek naar een winterse soep waar het hele gezin energie van krijgt? Ga dan voor deze gemakkelijke en verrukkelijke spruitjessoep met spek.

Voor 4 personen
  • 500 g spruiten
  • 100 g dik gesneden ontbijtspek
  • 2 el boter
  • 1,5 el bloem
  • 75 cl (vlees)bouillon
  • nootmuskaat
  • 3 el madeira of sherry
  • zwarte peper
  • zout
Bereiding
  1. Snijd de spruiten overdwars doormidden. Snijd het spek in reepjes van 3 cm. Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem door de boter en warm het mengsel twee minuten op zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet de bouillon al roerend in de pan bij de bloem.
  2. Breng de bouillon onder voortdurend roeren aan de kook en voeg de spruiten toe. Kruid met een snuifje nootmuskaat, zwarte peper en een klein beetje zout. Dek de pan af en laat de soep 15 minuten rustig koken.
  3. Bak de spekreepjes krokant en doe bij de soep. Breng de spruitjessoep met spek op smaak met madeira of sherry en kruid indien nodig bij met peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content