Voor 4:

500 g spinazie

1 tl kardemompoeder

1 tl kaneelpoeder

2 fijngehakte kleine groene Spaanse pepers

1 fijngehakte grote ui

1 el geraspte verse gember

4 fijngehakte knoflooktenen

olijfolie

350 g yoghurt

peper en zout

6 tot 8 kipfilets

boter

1 fijngesneden kleine groene Spaanse peper

Pureer de rauwe spinazie en zet apart. Fruit kardemom, kaneel, pepers, ui, gember en knoflook 5 min. in olijfolie. Voeg de yoghurt toe, roer goed en doe samen met de spinaziepuree in de blender. Mix tot een gladde saus, kruid met peper en zout.

Bak de kipfilets net gaar in boter. Voeg de spinaziekerrie toe, werk af met een streep olijfolie en met fijngesneden groene Spaanse peper.

Voor 4: 500 g spinazie1 tl kardemompoeder1 tl kaneelpoeder2 fijngehakte kleine groene Spaanse pepers1 fijngehakte grote ui1 el geraspte verse gember4 fijngehakte knoflooktenenolijfolie350 g yoghurtpeper en zout6 tot 8 kipfiletsboter1 fijngesneden kleine groene Spaanse peperPureer de rauwe spinazie en zet apart. Fruit kardemom, kaneel, pepers, ui, gember en knoflook 5 min. in olijfolie. Voeg de yoghurt toe, roer goed en doe samen met de spinaziepuree in de blender. Mix tot een gladde saus, kruid met peper en zout.Bak de kipfilets net gaar in boter. Voeg de spinaziekerrie toe, werk af met een streep olijfolie en met fijngesneden groene Spaanse peper.