Voor 8:
1/2 kg bloem
1 glas water
150 g feta
eierdooier
sesamzaad
1 kg spinazie
2 middelgrote uien
1,5 dle extra vierge olijfolie
zout en peper
munt
Warm het water, doe er 7 à 8 cl olie bij, een snuifje zout, en vervolgens de gezeefde bloem; maak het deeg en laat het rusten in een schone doek of plasticfolie. Snij de ui fijn. Breek de staartjes van de spinazie, was de groente en zwier droog. Laat de ui glazig worden in de olijfolie (ong. 5 min.). Voeg er de spinazie bij en laat nog 2 à 3 minuten verhitten (mag niet te gaar zijn). Kruid met peper en zout, zet van het vuur en voeg een beetje gehakte munt toe. Laat uitlekken. Rol het deeg uit en steek er rondjes van 10 à 12 cm diameter uit met de rand van een kopje. Schep op elk rondje 1 à 2 eetlepels spinazie en strooi er in dobbelsteentjes gesneden feta over. Sluit, bestrijk met eierdooier, strooi er sesamzaad over en zet gedurende 10 minuten in een oven van 180°C.
* Op Kreta wordt dit gerecht vaak aangeboden in een versie met spinazie en wilde planten (klis, kervel, venkel…). Zonder feta kan ook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier