Spaghetti met scampi en tomaat

© iStock
Voor 4 personen
  • 16 diepvriesscampi’s
  • 400 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 dl pernod
  • 6 tomaten
  • 3 el dragon, fijngehakt
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • 1 citroen
Bereiding
  1. Laat de scampi’s eerst ontdooien. Verwijder vervolgens de schaal en het darmkanaal door de scampi’s ruggelings in te snijden. Spoel de scampi’s onder stromend water, halveer de scampi’s in de lengte en dep ze droog.
  2. Kook de pasta 5 minuten in gezouten water. Verwijder de schil en pitjes van de tomaten en snij ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en peper enkele minuten. Voeg de pernod toe en laat tot een derde inkoken. Voeg de tomatenblokjes en dragon toe en haal de pan van het vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Neem 4 vellen bakpapier van 40 cm lengte. Verdeel de spaghetti, saus en scampi over de vellen, druppel er wat olijfolie over en kruid met zout en peper. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht en zet ze 15 minuten in de oven. Haal de pakketjes uit de oven en werk af met citroensap alvorens op te dienen.

Bereidingstijd: 25 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content