Spaarvarken olleke bolleke ribbeke

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

600 g ribbetjes

50 g gesneden gezouten spek

bakboter

1 ui

50 g rozijnen

bloem

1/2 flesje donker bier, niet gezoet, van hoge gisting

1/2 koffielepel balsamico azijn

1/2 eetlepel donkere kandijsuiker

1/2 geplet lookteentje

1 blaadje laurier

1 takje tijm

barbecuekruiden

eventueel instant bruine roux (bindmiddel)

Laat de rozijnen vooraf een uur weken in water.

Snij de ui fijn en stoof de stukjes lichtgeel in de boter met het spek. Wentel de ribbetjes door de bloem en klop het teveel er weer af. Voeg de ribbetjes en het braadvocht bij de ui en het spek. En doe er ook het bier, de kruiden, de bruine suiker en de look bij. Voeg de geweekte rozijnen toe om een fijnere saus te krijgen. Laat het geheel een uurtje zachtjes sudderen. Voeg de azijn tot slot toe en bind de saus met een instant bruine roux.

Microgolfoven:

Voor bereiding in de microgolfoven bakt u het vlees eerst aan, daarna gaart u alles zo’n 5 minuten samen in een afgedekte kom, behalve de rozijnen. Voeg achteraf de geweekte rozijnen toe en laat 2 minuten nagaren. U kunt het vocht binden met instant bruine roux.

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Bereidingstijd: 60 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content